ПРОКУРАТУРАТА НАРЕЖДА НА ВЪРХОВНИЯ КАСАЦИОНЕН СЪД! ВЕЛИКО!

Четейки някои внезапни хрумвания на колеги, изпадам в дълбок размисъл за начина, по който са придобили юридическа правоспособност. Около казусът „Иванчева“ всичко ВОНИ! Като започнем от циркаджийският арест, направен за НАЗИДАНИЕ на всички противници на управляващите, като минем през това, че за един подкуп две болни жени се държат месеци наред в арест, в който няма никакви условия, като се види светкавичните реакции на прокуратурата и Апелативния съд в София, за да предотвратят излизането им от ареста, дори затворени в къщи под домашен арест….интересно защо прокуратурата и съдът не реагират толкова бързо при много по-сериозни и ДОКАЗАНИ престъпления, с много по-голяма обществена опасност. А тук дори няма свидетели, които да твърдят, че е даден подкуп. Но пък подалият сигнала е пуснат свободно да си строи в района, за който Иванчева се опитваше да ограничи презастрояването. Така да се каже – изпълнил си поръчката, зантересован наш човек….!

Върховният касационен съд все още не е подменен с НЧ /наши хора/, все още има независими и компетентни съдии. А това явно е неудобно. Медийната и професионална атака срещу Лозан Панов е унизителна! Унизителна за колеги, унизителна за съда, за всички съдии и юристи, унизителна и за държавата и политиците.

Но компроматите и униженията са част от Системата, която не допуска правосъдие. А само наказателни акции срещу неудобните, а тези, които им пречат, също стават неудобни. В същото време в същия този арест при неизяснени обстоятелства преди два дена почина арестант. При същите тези прекрасни условия. Какъв е изводът – не тръгвайте срещу нас, защото ТОВА ВИ ЧАКА!

Мутрите дори вече не се стараят да се прикриват!

И може би тук трябва да се припомни на прокуратурата, па макар и специализирана, че не могат да нареждат на съда! Съдът им нарежда на тях и упражнява контрол какви ги вършат.

Елена Гунчева