Пролетен фермерски пазар се провежда в столицата

Ден преди пролетното равноденствие Столична община, Пазари Юг ЕАД, Фондация Биоселена и Хранкооп – София организират „Пролетен фермерски пазар“, на ул. „Оборище“ между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“. Събитието се провежда за четвърти път, по модел на големите Европейски столици.

Над 120 производители на чиста храна, както и арт ателиета ще зарадват посетителите със сезонни вкусове и аромати, изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, няколко вида хляб с квас, мед и пчелни продукти от различни краища на страната, сиропи, богат избор на сладка и лютеници, билки, подправки, разнообразни млечни продукти и още много вкусни предложения от градините на производителите.

На пазара ще има работилници за правене на разсади, музика и добро настроение за всички. Очакват се над 10 000 посетители да се насладят на традиционния български вкус и традиции. Пазарът ще работи от 11.00 до 19.00 ч.

Заради фермерския базар се променя и частично движението в района, където той се провежда, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 7.00 до 19.00 ч. днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието –
на североизточната дъга на пл. „Св. Александър Невски“ между ул. „Дунав“ и ул. „Оборище“, както и на ул. „Оборище“ между бул. „Васил Левски“ и пл. „Св. Александър Невски“.

Пролетен фермерски пазар се провежда в столицата

cross.bg