ПРОМЯНАТА НЕ СЕ КАЗВА ГЕРБ!

Коментар за изборите:

Какво се случи в неделя? Отново много хора останаха в къщи. Не отидоха да гласуват. Едната част защото са напълно отчаяни и обезверени. Не се интересуват вече дори от собствения си живот. Пускат си Азис, пият няколко бири и псуват…

А другите, защото не виждат на практика избор. Когато се подредят десет разбойника в редица, няма избор. Опитваме се да избираме по-малкото зло. Само че преди години гласувахме за ГЕРБ като по-малкото зло на БСП. И малкото зло порастна в голямо, голямо зло. Това не е начинът. Там, където бяха издигнати почтени и свестни кандидати, там успяхме да се преборим с ГЕРБ. В Русе се издигна свестен кандидат и резултатът се видя. В Ямбол Валентин Ревански се реши да участва в изборите, почтен и свестен, и резултатът също се видя. В много общини беше същото. Но в повечето нямаше алтернатива. Когато има алтернатива, хората показаха на тези избори, че могат да направят правилният избор. Когато не се налага да избират между няколко маскари.

А най-лошото е в тези хора, които са напълно убедени, че от тях нищо не зависи. Това е великата победа на статуквото над народа. Да го убедят, че е безсилен да се справи с тях. Но помислете. Ако нищо не зависи от вашия глас, защо политиците дават между 50 и 400 лева на глас? Ако могат само с манипулации, подменени протоколи и купени комисии, защо ще дават милиони за купуване на гласове? Отговорът е ясен, нали? Искат да ни убедят, че не трябва да гласуваме, защото така е по-лесно да купят вота. Убеждават ни, че сме нищо, че нищо не зависи от нас. А всъщност ги е страх. Защото ние можем а ги унищожим, стига да осъзнаем силата си.

Затова в неделя призовавам всички – ГЛАСУВАЙТЕ СРЕЩУ ГЕРБ! Всичко зависи от нас, повярвайте си. Подкрепете навсякъде алтернативите. Дори в София подкрепете Мая Манолова. Знаете, че аз не я харесвам, но във всички случаи е по-добър избор от Фандъкова. Гласувайте масово, за да покажем, че искаме промяна.

И тази промяна не се нарича ГЕРБ….

Елена Гунчева