ПРОСЛЕДЕТЕ ПЪТЯ НА ПАРИТЕ

По повод една снимка на виден опозиционер и протестър н Бойко Борисов, се замислих отново как хората не виждат това, което е пред очите им. Много от вас ме упрекват, че не вярвам на никого от така наречената опозиция. А всъщност не е неверие, а здрав разум.

Преди много години един безкрайно ерудиран и мислещ човек ми каза за политиката – „Винаги проследявай пътят на парите им, там е разковничето на действията им!“. И оттогава вместо да се ловя на високопарните думи, се замислям те откъде се финансират. И нещата стават ясни.

Защо не се замислите някои постоянни протестъри откъде могат да си позволят постоянно, почти ежедневно да са по протести, по медии, по събрания и прочие. И повечето ходят по различни градове, разбираемо е, ако е само на едно място, да могат да си го позволят. Но в цяла България? Дори само бензинът заформя сериозно бюджетно перо, от опит знам колко струва подобно „шествие“.

Виждаме политици, които не са кой знае колко известни като бизнесмени или с какъвто и да било бизнес, които явно са състоятелни. Други, които могат да си позволят всякакви организирани мероприятия. И никой, ама никога не обясни на последователите си откъде намира пари за това.

Ако бяхме богата и благоденстваща държава, може би този въпрос нямаше да се поставя, въпреки че точно в такива държави първо ги питат имат ли пари и откъде ги имат. Защото , когато си политик, ти трябва да си с прозрачен и чист живот. Да обясниш как се издържаш, в какви фирми участваш, в какви тайни /то вече явни/ организации като масони и прочие, участваш….

Това е важно. И за мен БСП например не могат да опозиция по причината, че много от тях са натрупали капитали не по най-почтения начин. Което позволява да ги държат в зависимост. Защото а са направили нещо, а са ги обвинили или дискредитирали. Сега разбирате ли защо е толкова важно?

Медиите се плащат. Особено от политиците. Може някого да го поканят един-два пъти, защото е интересен, но за постоянни участия се плаща. Както и затова да не те нападат по медиите. Всяка статия на политик във вестниците е платена. Освен ако не е скандална. За да влезеш във вестник, трябва или да си платиш, или да си толкова скандален, че да им привлечеш читатели.

Защо не помислите как така политиците, когато влизат в политиката, са хора със среден доход, стари коли и по едно апартаментче. А излизат като милионери? Защо никой не ги попита? Може би защото въпросът вече е риторичен….

Така че….следете парите! Те показват качеството на хората!

Елена Гунчева

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.
loading...