ПРОСТО КИРО СЪВСЕМ ИЗПРОСТЯ

Разбираме, че Просто Киро си е решил по указание от Козяк да не подновява договора с Газпром за газ. Руският газ – лош газ. Американският г@з – добър г@з!

Явно съдбата на българите изобщо не го вълнува. По това време отдавна ще се е изнесъл оттук с това, което е заработил и заедно с тортите на готвачката. А ние да си стоим на студено и тъмно и да се топлим на обещанията му. Макар, че като се замисля какъв ресурс хвърлиха господарите му в предизборната кампания, като нищо един месец можем да се топлим само като горим хартиените парцали с лика му.

Щели сме да търсим алтернативни източници. Като Катар например. А защо не например Нова Гвинея, питам? Или направо Нова Зеландия. А и защо изобщо да търсим газ и горива – ето, Гретхен каза, че замърсяваме природата. нЕкви въглеродни отпечатъци сме отпечатвали във Вселената, а това не било хубаво! Така, че бъдещето ни е зелено. Първо посинели от студ, а след това и позеленели след 40-тия ден!

Просто Киро е потресаващо прост. Да ми прости Господ, ама ГМР изглежда по-смислен от него. Този върви из политиката като побеснял слон в стъкларски магазин и си въобразява, че ако нещата не тръгнат на добре, ще успее да се изнесе, преди да го докопаме.

Много е страшно прост политик да управлява. А прост и продажен – още повече. Може би коалицията вече се нарича „Прости продажници“! Проблемът е, че всичко е на наш гръб. Овцете го избраха, но цената ще я платим всички!

Елена Гунчева
* Публикацията изразява само МОЕТО ЛИЧНО МНЕНИЕ като човек, гражданин и българка