Протежетата на Борисов – пълен провал

Седмица след скандала с допуснати в България хора, които не са минали задължителната паспортна проверка, от МВР проверяват нов подобен случай.

В профила си във Фейсбук Георг Тупарев публикува информация, че част от пътниците на полет от Амстердам до София, изпълняван от авиокомпания „България ер“ на 27 март, са били допуснати на територията на страната без задължителните гранична и паспортна проверка, съобщиха медии.

След като няколко души преминали гишетата на терминал 2 на столичното летище се появили двама полицаи. Единия от тях обяснил, че полетът не бил обявен за кацнал.

Тупарев пише още, че на излизане от аерогарата е искал да предупреди митническите служители за проблема, но вратата към тяхната стая била заключена, а вътре нямало никой.

Днес министърът на вътрешните работи Валентин Радев заяви, че случаят му е докладван. Той добави, че случаят се проверява, но изрази съмнение дали нещата стоят така, както са описани от Георг Тупарев.

Ето какво разказва той:

„27.03.2018, София, летище, терминал 2 – пристигам със закъснял полет на Бай Ганьо Ер от Амстердам.

Пред мен има около десетина пътника. Влизаме в залата за проверка на документи. Няма нито един граничен служител. Първите няколко пътника минават без проверка. Идва запъхтян полицай. Точно когато си давам паспорта, идва втори и му се извинява, че не са били обявили полета за кацнал. Информационното табло уверено твърди, че аз още летя. Всъщност се мотая като муха без глава и се чудя на коя лента ще се появи още летящият ми куфар. Идва на лента №4 от Прага. Като съвестен и леко глуповат гражданин на излизане почуквам плахо на вратата на митничарите да ги информирам за „инцидента“. Вратата заключена. Митничари няма.

Поемам към мръсното такси, молейки се България никога да не става част от Шенген. Изпитвам колективен национален срам.“

Това става точно седмица след скандала с полета от Париж, след който тотално блезгласната буква в кабинета Борисов-3 –  вътрешният министър Валентин Радев се оказа, че знаел и за други такива случаи, назначи проверка, както обикновено се прави за прах в очите на обществеността, а после  започнаха дисциплинарки срещу общо 13 души от „Гранична полиция“, сред тях е началникът на „Гранична полиция“ – Аерогари в страната комисар Милен Пенев

След скандала БСП поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради непроверените пътници на Летище „София“.

bnews.bg

loading...