ПРОФЕСОРЪТ ИМА ЛИ ВИЖДАНЕ ЗА ПОЛИТИКАТА ИЛИ САМО ВИЖДАНЕ КАК ЩЕ ЗАЕМЕ ПОСТА?!

Пак посочвам, че смятам ГЕРБ за основен опонент в тези избори. Защото са символ на всичко гнило и корумпирано в българската политика. Без съмнение, затова и сред членовете си не успяха да намерят достоен кандидат за президент. Не се съмнявам и защо на практика издигнаха професор Герджиков като кандидат за президент, подкрепен от тях. Все пак, да си кажем истината, инициативни комитети не изникват ей така, спонтанно, а обикновено зад тях стои пария, която не иска да поема отговорност за провала на кандидата.

Това, което ме кара да се замисля, е, че професорът, макар и специалист по латински език и Аристотел, някакси няма никакви идеи за българската политика и виждане какво трябва да се направи в България. Нито пък съм чуля досега някакво изявление ако стане президент какво ще прави – ще топли мястото на Борисов или има самостоятелни планове?

Лошото е, че в ГЕРБ собственото мнение не се насърчава. Затова и избират хора, които нямат собствено мнение. В една авторитарна и лидерска партия като ГЕРБ това може и да е уместно според лидера й, но в управлението на държавата подобни хора не само са излишни, но и вредни.

Аз си спомням начина, по който беше избран. Договорът с майка му, която след това трябваше да връща парите. Също и коментара му и отстраняването на професор Мирчев, заради това, че има собствено мнение и учи студентите си да мислят.

И отново поставям въпроса защо хората не подкрепят програми и идеи, а хора, посочени от партии, известни само с това, че някой им е спрегнал името във връзка с изборите. Какво чухте досега от професор Герджиков? Като махнем кухите изявление, всъщност кандидата на ГЕРБ не е казал нищо. Поредният Плювналиев, който се опитва да се намърда във властта. Защото ГЕРБ нямат нужда от силен президент, а от послушна марионетка, която да позволява Борисов да го пляска по челото публично!

Професорът – пионка! Това е кандидатурата на ГЕРБ.

Елена Гунчева