Професор Константинов, при изключителното ми уважение към Вас, моля – гледайте си математиката и преподаването

М. Константинов, професор, шеф на „Информационно обслужване“, който разбира от избори и правенето на изборни резултати, говори по бТВ за строежа на АЕЦ „Белене“. Трагедия. Борисов трябва да си намери компетентни говорители по Белене, ако иска наистина да строи Втора атомна. Иначе – ще го съсипем от гаври и поидигравки с крайно некомпетентните по темата Белене, платени от него говорещи глави!
Професор Константинов твърди, че „реакторите на Втора атомна били поколение 2+“, имали били пасивна защита и затова били надеждни.
Господин, професоре, айде да си гледате преподаването и математиката!
Реакторите за Белене за поколение 3+, а пасивна защита има всеки един съвременен реактор, дори и стопените във Фукушима. Това, което имат повече реакторите в Белене са специална чаша за стопилката, при авария това е решаващо за ограничаване на радиоактивното заразяване. Има допълнителни системи за пасивна защита – като специални отводи за радиоактивния водород, който беше причина за взривовете във Фукушима. Професор Константинов, при изключителното ми уважение към Вас, моля – гледайте си математиката и преподаването и оставете пиара на АЕЦ „Белене“ на компетентните енергийни експерти!

Нора Стоичкова

loading...