Проф. Александър Маринов: Всеки ден, в който Делян Добрев е в парламента, е минус за ГЕРБ!

Всеки ден, в който депутатът Делян Добрев е в парламента, е минус за ГЕРБ. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът проф. Александър Маринов. Той коментира напрежението между управляващи и опозиция след решението на Конституционния съд по оставката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.

„Аспектите, през които казусът трябва да бъде разглеждан, са три – конституционен, политически и морален“, добави проф. Маринов. „Първият е чисто конституционно-правен и там нещата са съвършено ясни – както, че Парламентът е отхвърлил оставката на Делян Добрев, така и че след като той е оттеглил оставката си, няма пряко основание да се смята, че той не е депутат.

Вторият аспект е политическият и тук ГЕРБ правят груба грешка. Независимо дали БСП провежда най-ефективната линия, е ясно, че има линия на хората около Цветан Цветанов, тъй като Бойко Борисов зае позиция, но Цветанов и групата се наложиха, за да отстояват Добрев на всяка цена. Това разделение се задълбочава, тъй като групата не иска да се отърве от този „воденичен камък“, уточни проф. Александър Маринов. Той каза още, че от морална гледна точка постъпката на Делян Добрев е недостойна, като аргументите, че той остава на депутатския пост в подкрепа на обществото, няма тежест.

 Атаките на левицата по линия корупция и злоупотреби с власт ще продължат, но всяка политическа партия, включително и БСП, трябва да бъде готова да посреща ответни удари и да приема ответни мерки, смята политологът.

Резултат с изображение за Проф. Александър Маринов

http://epicenter.bg

loading...