Проф. Александър Чирков: Пийте чай от 5 билки, за да спрете опасните болести!

Големият проф. Александър Чирков неведнъж е давал полезни и дори животоспасяващи съвети за това как да поддържаме здраво сърцето си и как да се предпазим от редица заболявания. Той не отрича, а напротив – напълно подкрепя природните ни лекарства и силата на много от народните рецепти и билки. Нещо повече – проф. Чирков, както и цялото му семейство от години пият чай против възпаления в организма.

Първоначално поръчвали от лекар от Германия, но специалистът по кардиология е категоричен, че всеки е способен да го приготви и сам у дома, стига да си е набавил предварително наличието на съответните билки. По думите на проф. Чирков особено полезен и ценен е лимфатичният очистващ чай, който пречиства едновременно лимфната течност и кръвта – жизненоважни за целия ни организъм. Приемът на този чай възпрепятства появата на множество възпаления в организма, водещи до различни и сериозни болести. Чаят се прави от половинка от червен корен (или американски чай), цвят от билката червена детелина, половинка от билката ехинацея, парченца лимонена кора и четвъртинка от корен от джинджифил. За да стане ясно на всички това съотношение на части, количеството на билките трябва да е приблизително 60 грама, обяснява лекарят.

Всички тези съставки се смесват и се поливат с 1 литър задължително вряща вода, като се оставят в нея да престоят за двадесет минути. След това течността трябва да се прецеди и да се пие от нея два пъти дневно по половин чаша. Най-добре е, когато се консумира преди хранене.

Има обаче и друг чай, който се препоръчва от проф. Чирков против възпаление, предимно на черния дроб и далака, както и при нервност, психическа умора и задържане на течности в тялото. Този чай се прави от билката върбинка, като ни трябват две лъжици нарязани стръкове от върбинка, които поставяме в 0,5 литра вода. Варим не повече от 5 минути, а като изстине, прецеждаме и пием преди хранене по 100 грама. Добре е този чай да се приема 4 пъти дневно.

Двата чая против възпаление в организма се пият поне 5 дни в седмицата, за да дадат възможно най-бързи и ефективни резултати. Почивка се прави, след като са минали поне 2 месеца. Спира се приемът им за 4 седмици, след което курсът се повтаря.

https://retro.bg/

loading...