Проф. Драгомир Драганов: Станишев, джендърите и „сополите”

Преди време г-н Станишев написа брошурката „Защото сме социалисти”. В нея щедро обещаваше какъв рай ще настане за електората на БСП, ако тя дойде на власт.

Ще падне ДДС-то за лекарствата (доколкото „електоратът” му е основният им потребител).

Ще се въведе диференциран данък, та хлябът и млякото да са с 4%, а само „майбахите” и „бентлитата” – с 20 процента.
Ще се изкорени корупцията, защото от нея страда най-паче електоратът на партията.

Да, бе, да. Дойдоха на власт и сториха тъкмо обратното. Или, по-точно, нищо не сториха и продължиха да си я карат по старому. „Защото са социалисти”.

По принцип левите партии в целия свят са призвани да защитават правата и интересите на обезправените и унижени трудещи се. Нали така се пее и в техния химн – Интернационала: „На крак, о парии презрени, на крак, о роби на труда. Потиснати и унизени…” и т.н.
Да, обаче на левите партии в последните десетилетия май им се услади повече да са във властта, отколкото на страната на „потиснатите и унизените”. Дай им високи заплати в Европейския съюз, дай им луксозни коли и лъскави посрещания в страните, управлявани от „семейството”, и тутакси забравят идеалите, в които уж са се клели.

И така тия дни се оказа, че не само за г-н Станишев, но и за шефката на ПЕС жени „потиснатите и унижени парии” са не отрудените и мизерстващи хорица, а най-вече педерастите, лесбийките, „третият пол”, травеститите, транссексуалните и въобще всички, които не се определят като мъж и жена, а на каквото извратено им хрумне. И че ако БСП не подкрепи Истанбулската конвенция, това ще бъде фатално за бъдещето й в „семейството” на европейските социалисти, оглавявано лично от другаря Станишев!

Да, до началото на този век всичките гореупоменати категории също бяха считани за „потиснати и унизени”. Даже са криели извратеността си. И от тази гледна точка са заслужавали защита.

Защото бяха обект не само на домашно, но и на обществено насилие. Аз например в кино „Култура” (имаше и такова в София, даже с два салона, винаги препълнени) веднъж започнах да бия някакъв педераст, защото се опита да ме опипва. Посред боя обаче се включиха две благородни, но иначе снажни дами, и направо си го довършиха.

И когато накрая дойде милицията (беше по времето на соца), старшината люто им се скара. „Слабо сте го били, другарки! Да ни беше паднал на нас, щяхте да видите!”

Другарките скромно наведоха глави. Просто защото още не бяха запознати с черновата на Истанбулската конвенция, но пък вероятно имаха богат опит в домашното насилие срещу първия пол. И го приложиха върху третия, макар и на публично, а не на домашно място…

А сега по-сериозно.

Аз лично още не мога да схвана защо г-н Борисов вкара темата за Истанбулската конвенция тъкмо в този момент. В края на краищата това е документ на ПАСЕ, а не на Европейския съюз, че да му се докарва по време на българското председателство.

И понеже това е все едно да си сложиш таралеж в гащите, значи някой наистина е упражнил насилие върху него. Но не домашно, а по-скоро много външно.

Вероятно няма да разберем от къде точно то ще е дошло. Но като чета обяснителния доклад към конвенцията и като виждам какви права се дават на НПО-тата, за да следят за спазването й, пак ми се привижда дългата ръка на Сорос. Който очевидно си е внушил, че светът може да се управлява (или поне манипулира) и с охотно подкупни неправителствени организации…

По-лесно ми е да схвана защо г-н Станишев се е запънал БСП да гласува на всяка цена Истанбулската конвенция. Идат поредните избори за председател на ПЕС, а той е бая мераклия пак да спечели поста. Пък макар и с цената на това, да срине плахия опит за съживяването на лявата българска столетница.

Започвам да оставам с трайното впечатление, че до каквото и да е да се докосне г-н Станишев, то тутакси тръгва надолу. Така беше с БСП, след като я оглави. Така беше и със самата България, когато й стана премиер. Май така върви и с ПЕС, откакто я ръководи.
Но ако от ръководството на европейските социалисти са му поставили условия да го преизберат на поста, той е готов да призове всички педерасти, лесбийки и „сополи” (иде от съкращението на „социален пол”, да не си помислите нещо по-буквално) под знамената си, стига да успее.

Дано обаче този път от БСП не му се вържат. Ще бъде неин не само пореден, а може би и последен провал.
Електоратът й никога няма да прости, че от „Защото сме социалисти” сме станали „Защото сме истанбулци”.
И ако г-жа Нинова се опъне на г-н Станишев, този път ще съм плътно на нейна страна.

Сиреч, заставам категорично зад позицията й. Пък ако някой иска да застане изотзад на „шефа” й от ПЕС, то ще е по взаимно съгласие. Нещо като равнопоставеност на половете. Или като джендър политика в извратеното й истанбулско разбиране…

http://retro.bg