Проф. Евгений Дайнов: Общественият дух се обърна срещу Борисов

В момента никой не си прави илюзии кой управлява страната. Той добави, че общественият дух се е обърнал срещу премиера Борисов. Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов

„Когато е замесен властимащ прокуратурата не вижда нищо. Виждаме захваната държава от група хора, които управляват в собствен интерес“, категоричен е политологът.

Той сравни настоящата политическа система с тази пред 1989 година, но с уточнението, че лагерите не са отворени.

Ние сме в махмурлука след опиянението на протеста. В момента всеки се кара с другия, всеки е виновен, каза още той пред Би Ти Ви.

Според него има резервен вариант за правителство и той е ГЕРБ на власт, но без Бойко Борисов като премиер. „Той няма действително да бъде без Борисов“, поясни обаче Дайнов.

Относно останалите партии, които се борят за място в парламента, политологът коментира, че новият парламент ще бъде шарен. „Партиите, които не са в парламента по един естествен път ще направят анти-ГЕРБ коалиция“, каза той.

На въпрос дали президента Румен Радев ще спечели втори мандат, Дайнов отговори, че това е под въпрос. „Ако той се изпокара с БСП, каквито сигнали има, може да не спечели“, каза политологът.

frognews.bg