Проф. Костадин Ангелов бил заплашван заради огласените злоупотреби в „Александровска“

Очаква се и нова порция скандални разкрития

Депутатът от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов разкри, че е бил заплашван заради огласените от него злоупотреби в „Александровска“ болница.

Припомняме, че преди няколко дни той огласи одита на здравното министерство за злоупотреби и закононарушения от страна на директора на лечебното заведение.
Проф. Ангелов се оплака в профила си в социалната мрежа Фейсбук, че след това е бил заплашван.

„Разкритията ми за разпънатия политически чадър над „Александровска“ болница са ядосали много хора. Вече получих няколко предупреждения и „приятелски“ съвети да не се занимавам с темата. Очаквам да бъда ударен от изпълнителната власт съвсем скоро“. Това написа бившият здравен министър.

„Вместо незабавни действия по изнесените от мен данни за корупционни схеми и финансови нередности в „Александровска“ болница, държавата в лицето на МЗ, започва активно търсене на компромати срещу мен. Жалко и долно мероприятие, обречено на провал“, коментира той. Категоричен, че няма да се откаже да изважда на показ нарушенията в болницата.

„Разкритията ми обаче ще продължат. Съвсем скоро ще разберете каква е връзката между един апетитен терен (болничен комплекс) в идеалния център на София, розовото масло и пробиотиците“, обещава той в заключение.

Припомняме, че от факсимилета на документите и одитния доклад на „Вътрешен одит“ към здравното министерство, оповестени от Костадин Ангелов, пък става ясно, че сигналите му за нередности са потвърдени и от проверяващите.
Източник: dir.bg