Проф. Николай Радулов: Човек с аналитичен ум и връзки в службите стои зад отвличанията

Когато разбиха групата на „Наглите“ разбрахме как се действа при отвличанията. При процеса хората останаха с впечатление, че част от групата изобщо не попадна под ударите на закона. Ясно е, че за да се извърши отвличане, нещата трябва да се подготвят. Човек с аналитичен ум и със сериозни връзки в службите може да ръководи такава група. Това обяви пред Нова тв спецът по сигурността проф. Николай Радулов.
Той допълни, че 32 млн. лева, събрани от откупи, не бяха потърсени след края на делото около „Наглите“.
„Горната граница на присъдите е по-висока, но това не е нещо, което ще ги спре. В същото време МВР загуби значими служби, защото бяха преформатирани или реформирани. Говоря, примерно, за Института по криминология. Лошото финансиране го води към лоша работа“, добави той.
Радулов каза още, че технологията на отвличанията е различна. При случая с отвличането на дъщерята на Евелин Банев – Брендо целта е била той да си мълчи, докато тече делото в Италия. И той си мълчал. При други случаи се искат пари.
„Високият стандарт на живот от семейството може да е вбесил някого. Близките на отвлечения мъж трябва да работят с МВР. Това не е тайна. Сега на дневен ред е как ще бъде осъществена връзката с бащата. Бащата ще реши случаят. Разкритията се извършват до 48 часа. Надявам се, че нещата ще се регулират и всичко ще свърши бързо“, завърши Радулов

Автор: ПИК

loading...