Проф. Светлана Шаренкова: Защо българският съд регистрира партия ДОСТ на ренегата Местан?

Когато каруцата се обърне – пътища много, казва мъдрият български народ.

Затова днес питаме:

Защо българският съд регистрира антиконституционната етническа партия ДОСТ на ласкателя и ренегата Лютви Местан? Та нали още тогава имаше ясни сигнали, че този проект се създава в турското посолство, че неговата цел е разделението сред българските мюсюлмани и взривяването на етническата Заедност, градена с толкова усилия и компромиси цели 27 години.

Защо президентът Плевнелиев и  министрите на Борисов – Ненчев и Митов, клеймяха „дългата ръка на Кремъл” за незнайни вини, но срамно мълчаха пред директната външна  намеса във вътрешната ни политика и в предстоящите избори? В явен ущърб на българската държавност!

Защо чак сега МВР-Кърджали и Външно министерство частично реагираха на политическия заговор срещу националната ни сигурност, наречен ДОСТ. И защо тази реакция е толкова плаха и половинчата? Защо другите силови институции – ДАНС и прокуратурата бездействат?

Защо търпим ДОСТ да купува гласове с пари от Турция? Защо търпим Лютви Местан да прави предизборна агитация на турски език, а в клипа му да се кипри посланик Гьокче?

Защо турският министър Мехмед Мюезиноглу си позволи да агитира за ДОСТ?

Защо търпим Местан да говори за „турски премиер на България”?

Защо не реагират овластените институции на основателните сигнали, че предстои масиран автобусен вот и опашки от изселници в секциите в Турция?

Защо в светска България ДОСТ започва агитацията си с „Аллах акбар” и цитати от Корана, а на първите редове на събранията седят мюфтии?

И това е само върхът на айсберга. Безродното, взривоопасно бунище, сътворено от Местан и Орхан, трябва да бъде разровено днес, а не след 26 март – тогава ще е късно.
Затова призоваваме българските власти да защитят гражданското общество и избирателите от манипулациите, натиска и чуждото влияние, които се крият зад ДОСТ.

Призоваваме политиците от съседна Турция, които подкрепят партията-фалшификат, да не жертват дългогодишното ни добросъседство заради загубената кауза на Местан – човека, лишен от социална база и морални устои, човека, предател и слуга, който утре ще предаде и новите си господари.

Резултат с изображение за Светлана Шаренкова

http://epicenter.bg