Проф. Татяна Дронзина разкри върху кои партии у нас има влияние Владимир Путин

Според нея путинофилски кръгове има във всички големи партии

Проф. Татяна Дронзина направи коментар по горещата тема дали определени проруски кръгове оказват негативно влияние върху страната ни.

Тя е категорична, че е по-правилно да се говори за путинофилски кръгове, а не за проруски партии.

„Най-големи русофилски, по-скоро путинофилски кръгове има във всички големи партии, във всички без изключение парламентарно представени партии“, разкри тя. Според нея основната опасност произтича от тяхната непоследователна политика по отношение на Русия и на решенията, които се вземат в рамките на Евросъюза.

Проф. Дронзина посочи, че хората се притесняват най-много от “Възраждане”, но според нея тези притеснения са неоснователни.
Тя припомни, че партията на Костадин Костадинов разполага с 13 депутати и 30 кметове и по тази причина не трябва да се притесняваме чак толкова много от нея.
При все, че „Възраждане“ е доста шумна партия, то това не е нещо ново за обществото. тя припомни, че сме имали такава партия и преди в лицето на „Атака“.

Проф. Дронзина коментира партиите, които до момента са обявили своите листи – ПП, ГЕРБ и БСП.
Тя заяви, че е била критична по отношение на управлението на ПП, тъй като са показали, че по-скоро се влияят и на тях може да им се повлияе върху процеса на вземане на решение. Тя обаче добави, че те са показали и определена смелост, която е полезна за националната сигурност на страната.

Що се отнася до ГЕРБ, проф. Дронзина заяви, че партията се консолидира и има реална подкрепа на хората, но като че ли едно младо поколение, което тя силно се надява да е антирусофилско, по-трудно си пробива път.

Според политолога БСП традиционно се свързва с русофилството, но не е наясно по логика се случва това.
“Винаги съветвам в такива случаи да четат трудовете на основателя си Димитър Благоев, който им е казал много добре какво представлява Русия, но не знам защо те някак прехвърлят тази работа и продължават да асоциират лявото с русофилството”, каза тя.
Източник: standartnews.com