Проф. Христова с изненадваща прогноза за изборите

Ако изборите са честни, разпределението ще е много по-различно от очакваното

Политическият психолог проф. Антоанета Христова направи изненадваща прогноза.

Тя посочи, че разглеждайки третия мандат е от особена важност да видим мотива на президента. В предаването Офанзива с Любо Огнянов по Нова нюз, тя заяви, че според нея мотивът на Румен Радев не е да даде третия мандат на БСП.

Тя обясни убедеността си с това, че президентът нямал много добри отношения с БСП. В този ред на мисли тя прогнозира, че е много по-вероятно мандатът да е на ДБ.

Политическият психолог не се нае да даде категорична прогноза дали ще се реализира трети мандат или ще има нови предсрочни избори.
„Моето усещане е, че всичко може да се случи. Защото отговорността към избирателя е да бъдеш много по-категоричен: правя-не правя правителство, опитвам се-не се опитвам“.

„Единствените политически партии, които са казали каква е позицията им категорично – че няма да правят правителство, са тези, които са в опозиция. Четирите, особено ИТН, продължава да го играе и да държи зрителя на къса верижка. Държането на къса верижка на зрителя е лошо – предвид това, че зрителят в момента е в много високи нива на стрес. Не трябва да го държим на къса верижка“, добави проф. Христова.

Според нея при хипотеза за предсрочни избори: „Тези, които са гласували за ПП, те няма да гласуват за ПП”.
И още: „Ако изборите са честни, разпределението на политическите партии ще бъде много различно от това, което очакваме в момента”.
Източник: blitz.bg