Проф. Янаки Стоилов: Възобновяват се разпитите отпреди 10 години, за да излезе истината

Служебното правителство не трябва да се ограничи само с подготовката на изборите. Това означава да не се занимаваме с процесите за българско гражданство или с дигитализацията на определените регистри. Искат да се движим по течението“.

Това заяви правосъдният министър Янаки Стоилов пред БТВ.

Той коментира констатацията на Бойко Борисов, че служебният кабинет прави предизборна кампания срещу него. Стоилов заяви, че правителството не пътувало с „джипка“ преди вота, както преди това се случвало.

„В по-предишния парламент беше приет закон за опрощаване на десетки милиони от приватизационни практики. Ние констатираме недостатъчен професионализъм. Правосъдието е било някъде по средата.

Министерството на правосъдието постепенно се изпразни от съдържание. Няма да влизам в задочен спор с Бойко Борисов, за да не излезе, че е предизборно. Няма да коментирам и действията на други министри.

Възобновяват се разпитите отпреди 10 години, за да излезе истината. Не работим по списък с определени лица. Аз разпити не мога да водя, нека МВР да отговори на тези въпроси“, каза още Стоилов.

http://epicenter.bg/