ПРОШЕНИЕ ЗА ПРОШКА

ОТНОСНО: Безропотното ми търпение и мълчаливо покорство да търпя управлението на ОПГ ГЕРБ
Министър-председателю,
Часове ни делят от началото на деня на Сирни заговезни (Поклади или Прощална неделя) – ден, в който е прието според християнската традиция младите да молят за прошка старите, а управляваните да търсят прошка при управниците.
Министър-председателю, моля да ми простите, че търпя безобразията ви – вашите и на ортаците ви, вече 10 години и през това време не хвърлих и един камък по прозорците на Министерския съвет и парламента.
Десет години се свивах, подобно на уплашена мишка, и не посмях да изляза на улицата и да свикам тълпа, която да ви измете завинаги от властта и политиката.
Десет години не посмях да организирам нелегални бойни групи, въоръжени чети и граждански групировки, които да поведат тайна и явна борба срещу вас и установения от вас чудовищен държавен ред.
Не създадох партия, движение или друга организация, която да дава международна гласност на престъпното ви управление.
Десет години чета, гледам и слушам новините за хаоса, в който вкарахте държавата и понякога си позволявах да изразявам несъгласие и недоволство от тоя целенасочен, според мен, хаос.
Десет години безучастно наблюдавах нечовешките ви усилия да преборите с корупцията, контрабандата и организираната престъпност и не видях и един осъден за корупция, контрабанда и организирана престъпност.
Мога да изброя още десетки и стотици данни и факти, но знам, че това ще предизвика умора и досада у вас. Затова спирам до тук. Простете ми! Грешен съм, но няма да ви целуна ръката, защото не знам как се прави това.
Просбописец: Любо Кольовски, 63-годишен, представител на Погубеното от вас и Прехода поколение