Психиатрия БГ

Парламентът е във ваканция, но простотиите в държавата избуяват с пълна сила. Каракачанов щял да съди Веселин Марешки заради обвиненията, че употребявал прахообразни лекарства. И тъй като вицето разбира словосъчетанието като намек за наркотици, съобщи, че си е направил тест във Военна болница, а резултатът бил отрицателен. Това щяло да влезе в съда като доказателство срещу „лицето с жълтите гащи“, което си позволявало да го атакува под път и над път за щяло и нещяло… Новината бързо влезе в медиен оборот, а мрежата емна Каракачанов с попържни как кълве като шаран на гола кука и че гузен негонен бяга. Май съвсем ни взеха за мезе в пословичното си натискане кой да е патерицата на Бат’Бойко. Кой да слушка и да папка. Кой да бъде с малката чинийка на голямата трапеза.
Не остава по-назад и колегата му Симеонов, прославил се освен като вицепремиер на шума и с нескрития си лобизъм за втори лифт на Банско. И ето ти пак изненада – съдът поряза проекта, а Валерката се зарече, че ще си сложи една релса на врата и ще скочи от бургаския мост, ако държавата загуби делото и на втора инстанция. Хайде, чакаме! Вземи със себе си и прЕателчетата „патриоти“. Вземи и Боко, и Цвъцко, и ваканцуващите – всички, които успееш. После ще ви направим паметник – един голям казан със стърчащ от него черпак. Да му пожелаем успех в начинанието. Народът трябва да подкрепя решенията, които такива видни личности са взели, особено когато са за доброто на целокупното население.
А какво да кажем за друг един връх на гениалната герберска мисъл – как сме щели да спираме дивите прасета по границата с вълча урина в тарелки. Дали обществената поръчка е вече пусната, или тепърва ще се събират проекти за нея по европрограми – туй се питат хората в нета. Ех,  Порожанов, как така и не разбра, че нищо не е в състояние да спре прасетата, докато държавата е пълна с гнили тикви.

Валентин Георгиев

http://duma.bg

loading...