Пуснаха народа по пистата с ваксините, и пак ваксъри срещу антиваксъри

Пуснаха народа по пистата с ваксините, и пак ваксъри срещу антиваксъри, страстите на макс, ползи няма, а властта на рахат.

Първо, каквото и да се прави, каквато и словесна Етна да изригне, нещата ще си останат елементарни – ваксините ще се приложат на тези, които се съгласят, включително и на високо рисковите групи.

Насила няма как да ваксинираш нежелаещ. Но има опасност от „хващане за гушите“, защото страхът изкарва от хората фашизоидни повици за задължително ваксиниране в името на висшето благо – спасението. Под строй, заповеди, арести, принудително ваксиниране. За това се опитват да въведат „стимули“ – през работодателите – ако искаш работа трябва да си ваксиниран.

Да пътуваш в самолет трябва да си ваксиниран, ако искаш да спасим бизнеса ти с пари на данъкоплатеца трябва да си ваксиниран. Това е доброзорния начин. Как да се ваксинираш когато лекари от първата линия отказват?

Това се нарича тотален срив в комуникацията и доверието.
Второ, количеството на нужните ваксини, логистиката и прочие теми не предполагат бързи решения в близките месеци, още по-малко масови кампании за ваксинация.

Ще ви заливат с пиарене, ненужно като детайли информации, но няма носителите с нужното доверие. Не толкова капацитета на компаниите да произведат и доставят тези ваксини. Представете си как това правителство организира и провежда ваксинационна кампания!? Не, не е виц, страшно е. Защото липсата на доверие към властите ще се пренесе и в липса на доверие към решенията за ваксинацията и свързани мерки.

Излиза Бойко, Ангелов или Кунчев и ви агитират – колко от вас ще им повярват?
Трето, следете корупционните следи около ваксините, защото там където държавните олигарси имат интерес и са замесени публични средства едни ще правят много пари от страха на „яко“ измиране.

Един олигарх се излекува за три дни, за да направи пиар и да рекламира болницата в която се лекува. Помните ли? Следете пътя на монетизация на кампанията с ваксинацията.
Междувременно властта пак си намери информационно мюре.

Сигурен съм в едно – безсмислените спорове и битки ще продължат за сметка на най-важната битка и обединение всички срещу Системата.
Както се казва рибата в морето, а всички с тиганите.
Има доводи за всичко. И за ваксината и срещу ваксината.
Защото ваксините за спасили милиони животи по планетата, моето, предишните и следващи поколения знаят.

А това че много хора не вярват че сега предлаганите ваксини са без алтернатива е защото здравните аспекти в тази корона криза отдавна не са водещите.

Политиците, не лекарите, определят какво и как да стане. Политиците ви убеждават, не лекарите ви.

Илиан Василев