Путин вече не говори за Украйна. Знак, че за Русия този въпрос е решен!

Аз смятам, че през тази година сме обречени да търпим все още напълно присъствието на отиващия си полудял световен ред, преди да се явят нови здрави неща на хоризонта. Който има разбиране, знае, че трябва да се прояви търпение и много здрав разум.

Идиотщините на глобализма ще трябва да изтърпим. Както и идиотщините на неговите зайци от развъдниците им, които поставят да управляват, всяка следваща котерия зайци е трагично по-зле от предишната, в това вече се убедих. Качеството на породата им намалява като сняг през пролетта.

Петербургският икономически форум се провежда отдавна и отдавна Путин го използва, за да обявява на света целите и намеренията на Русия. Умните хора знаеха това и го следяха. Тази година за пръв път речта на Путин най-после беше отразена като световна новина, не от казионните медии разбира се, от алтернативните. За пръв път по-голям кръг хора в света и у нас схванаха, че неговите речи са безценни именно защото ясно последователно чертаят пътя на Русия, за който светът досега си запушваше и очите и ушите, сякаш не съществува.

Горещо съветвам всеки мислещ човек, както и тези, които имат намерение да се адаптират към идващото бъдеще, а не са се държат за отиващото си минало, да се замислят върху поне тази му реч.
Със сигурност Путин се държи нарочно като контрапункт на форумът в Давос и използва Петербург, за да бъде другия полюс.

Тъй като аз следя тези речи от много години, те за мен са ежедневие, ще си говоря за това, което мен ме впечатли вчера, давайки си сметка, че за мнозина текстът ми ще е пълен с празни пространства. Поради пропуснати моменти у четящите.

Путин вече не говори за Украйна. Знак, че за Русия този въпрос е решен! Той говори за последствията от войната и то само в икономически план, последствията, които Западът ще търпи. Защото за целите на Русия той е говорил не веднъж. Малцина го слушат и разбират.
Според мен Русия е затворила страницата Украйна.
Това означава две неща:

Първо, Украйна ще изчезне от картата на света, точно както предвидих. По ред причини, които някога може и да обясня, ходът на събитията във войната принуди Путин към осъществяване на план Максимум в Украйна, тоест присъединяване на цяла югоизточна и Южна Украйна към Русия. С изцяло прибиране на Азовско море в Русия и овладяване на целия географски излаз на Черно море. Тоест Крим и Донбас вече ще са една държава и тя ще се казва Руска Федерация.
Остава да видим как ще се реши териториалната съдба на западните части и кой ще си позволи лукса да воюва с Русия по този пункт.

Второ, Русия ще изпълни задачата по прочистване на тези територии от въоръжени и нацистки групи, центрове и зони на западно влияние.

Все още е трудно да се разбере какво потенциално предимство дава това на Русия. И като нови територии и като икономически възможности. Аз казах, че се ражда нова Русия. Още е рано обаче да се види тя, а анализирането и ще отнеме следващите поне 20 години.

Засега е достатъчно само разбирането, че България няма никакъв друг шанс за успешно развитие, извън тази източна притегателна функция. Ако има желаещи да вървят със Запада и ако те желаят да живеят в България, то ще трябва да се примирят с новите условия в света.

Основният акцент в речта си Путин постави не върху Украйна, а върху глобалния световен ефект, който тази война предизвика и то изключително в икономическата сфера. Той поясни неща, които западно прихванатите мозъци отказват да възприемат, а именно, че икономическата война се печели също от Русия. Западът го чака тотална криза! Ще спомена само един факт, който идва. ЕС е колония, Европа ще се разцепи на три зони на съществуване. И ще се превърне в световна провинция, много вероятно новият трети свят. Да, знам, че не ви се вярва.

Не ми се обяснява всеки път едно и също.
Че Западът потъва, а Русия се издига.

Анастасия Гешева