Путин към Запада: Стига с тази шпиономания!

Руският президент Владимир Путин изрази днес надежда, че взаимното гонене на дипломати няма да стане масова практика – нищо добро няма да излезе от това за развитието на международните отношения, предаде РИА Новости, цитирана от БНР.

„У нас не е имало никаква шпиономания и няма и да има. За съжаление наблюдаваме това при някои наши партньори, когато без всякакви обяснения започват да гонят наши дипломати, не само по един, а цели колективи. Отговаряме огледално по правило… Надяваме се, че това няма да се превърне в някаква масова практика“, заяви Путин на среща с жители на Крим.

Президентът коментира и положението с коронавируса и увери руските граждани, че информацията за разпространението му в Русия, предоставяна от държавните органи, е достоверна и обективна. Той прзова хората да не вярват на фалшивите новини, пускани отвън на тази тема.

„Някои разпространяват дезинформация неволно, но други го правят с умисъл, за да посеят недоверие към действията на властите и да предизвикат паника“, подчерта президентът.

Руският лидер увери, че властите не крият и няма да крият истинската информация за мащабите на разпространението на коронавируса в страната.

По последни данни броят на заразените в Русия се е увеличил от 114 до 147 за последното денонощие. В Москва са установени 31 от новозаразените, по един има в Томска и Новосибирска области.

http://epicenter.bg/