Путин уволни Дмитрий Рогозин

Еврокомисията готви нов пакет санкции срещу страната

Руският президент уволни изненадващо генералния директор на „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин.

Той подписа указ за неговото освобождаване ката на освободеното място назначи вицепремиера Юрий Борисов, разкриват от пресслужбата на Кремъл.

За момента все още няма яснота дали на 58-годишния Рогозин ще бъде предложена нова длъжност или ще му бъде наложено някакво наказание.
Припомняме, че той е един от най-яростните поддръжници на руската инвазия в Украйна. Освен това той беше и този, който заплаши страната ни с ракетен удар.

В ролята си на вицепремиер Юрий Борисов отговаряше за политиката на държавата в областта на промишлеността, държавните поръчки за отбраната, отбранителната промишленост, развитието на системата ГЛОНАСС, технологичния и ядрения надзор, правоприлагането, военно-техническото сътрудничество с чужди държави, гражданската отбрана и укрепването на държавната граница на Русия. Той ръководи и Уралския федерален окръг.

Междувременно стана ясно, че Еврокомисията е напът да одобри седмия поред пакет санкции срещу Руската Федерация.
Той ще удари по руското злато, което ще бъде забранено за купуване, съобщава Ройтерс, позовавайки се на два отделни източника, пожелали анонимност.

Новите мерки са окачествени като „пакет за поддръжка и настройка“ или „пакет шест и половина“ и има за цел да коригира някои от съществуващите ограничителни мерки с цел улесняване износа на храни и зърно от Русия.
Източник: vesti.bg