Пълен абсурд в Младост, няма кой да стане кмет

Зам.-кметът на „Младост“ Владимир Клисуров е отказал да стане и.д. кмет на района, след като бе посочен от задържаната Десислава Иванчева в заявлението ѝ за платен отпуск, докато е в ареста, научи ОFFNews.

Вторият зам.-кмет Румен Русев – освен задържаната с Иванчева нейна заместничка Биляна Петрова, се е съгласил да заеме мястото ѝ и районната администрация е изготвила заповед за това. Документът трябва да бъде подписан от Иванчева, затова пътува към килията й на „Векилски“ 2 за параф. Иванчева обаче едва ли ще подпише заповед за и.д. на Русев, защото той бе посочен от нея като участник в схема за отстраняването ѝ.

Иванчева, която не е с отнети правомощия като кмет, нито е отстранена от поста, трябва да определи заместника си.

Другият вариант, предвиден в закона, е Столичният общински съвет да определи и.д. кмет между заместниците на титуляра. СОС обаче едва ли ще иска да определи Русев след изявленията на Иванчева за заговор срещу нея от страна на СО и Русев.

Така хаосът в Младост става огромен, проблем е и фактът, че няма кой да подпише заповедта, за да си получат работещите в общината заплатите.

Петър Кърджилов, пиар на община Младост:

Екипът на Иванчева – двамата зам.-кметове и финансовият директор на общината, обсъждат кой да поеме управлението й и какви да бъдат бъдещите им действия. Кабинетът на кмета Десислава Иванчева е запечатан от екипа ѝ още на 17 април, за да няма спекулации, че сме изнесли нещо, каза Петър Кърджилов за OFFNews. 

http://offnews.bg

loading...