Пълен блокаж

„За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“. Тази народна мъдрост важи с пълна сила за поведението на бившия шеф на НДК Мирослав Боршош, който най-безцеремонно и нагло отказа да се яви пред парламентарната комисия, създадена да изясни имало ли е злоупотреби със средства и умишлена безстопанственост при управлението на дружеството. Вместо това Боршош прати писмо в парламента и открито заяви в социалната мрежа, че не вярва в обективността на депутатите от тази комисия. Дори се усъмни, че появата му можела „да се използва и за други цели“.
Извиканите в парламента са длъжни да се явят там. Скандалното му неявяване говори едно – че въпросният господин се ползва с протекция от най-високо ниво, за да върти на пръста си и парламент, и министри. На всичкото отгоре, той обвинява и принципала си в лицето на вицето Лиляна Павлова за непрозрачни действия и заръки от нейна страна, които не бил изпълнил, защото щял да наруши закона.
На този водевилен фон една друга мастита фигура в държавата изпадна в трагикомична безтегловност. В опита си за сетен път да излезе чист като момина сълза Бойко Борисов се прави на „ни лук ял, ни лук мирисал“: „Не общувам с него от години. Боршош не съм го чувал и виждал от години!“… Борисов явно си мисли, че хората ядат доматите с колците. Трябва да си луд, за да повярваш, че връщането на този „безценен кадър“ като шеф на НДК, след като бе отстранен от Павлова, е станало ей така, от нищото. Зависимостите тук явно са повече от три, щом Баце трябваше публично да унижи любимката Лиляна с този акт, а тя да преглътне обидата с оправданията, че имала по-важни дела от конфликта й с Боршош. Както се казва, тури му пепел – и Боршош цял, и Боряна сита, ама това е друга песен!
Лошото е, че цялата държава е в пълен блокаж или се движи на автопилот заради този цирк на недосегаемите.

Валентин Георгиев

Резултат с изображение за Боршош

http://duma.bg

loading...