ПЪЛНА ЛИПСА НА САМОУВАЖЕНИЕ

Наблюдавайки българският политически и обществен живот, установих, че единици са тези, които имат самоуважение. Или дори уважение към другите. Има ибрикчийство, има страх, има злоба към безпомощните или успелите, но уважението някъде се губи.

Никоя журналиститутка не намира нещо нередно в това да прекъсват телевизионно предаване, за да включват на живо един психичноувреден човек, който място не може да си намери, че е изтървал властта. Да прави извънредни брифинги като африкански диктатор в малка държава в джунглата и да ощастливява матриЯла с премъдростите си, за които в нормална държава биха го прибрали да го лекуват.

Никой от българите, или почти никой, не намира за нередно това, че уж гласуваха за промяната, а всъщност отново виждат муцуните на МаЯма, Капонката, Дончева, допълнени с Хаджимравин Жертвоготовний, изкатерил се по гърбовете на протестиращите и готов незабавно да се пожертва за премиер. Дори им се кефят! Бе вие малко достойнство нямате ли? За интелект и възможност за осмисляне на политическите реалности няма да говоря. За ДОСТОЙНСТВО И САМОУВАЖЕНИЕ.

Никой не намира за неуважително българската политика да се диктува от Козяк и от Брюксел, дори се радвате на Мустафата как се бърка по начин, който в друга държава щеше да предизвика огромен скандал и изхвърляне като мръсно коте от държавата. Никой не намира за нередно американски войски без съгласието на българския народ от години да имат бази тук, а сега да ни пращат и още десетки хиляди американски войници, които да са на линия при евентуална война с Русия.

Никой не намира нищо нередно в това, че младите поколения псуват като хамали, не знаят елементарни неща от историята на България и в повечето случаи се затрудняват да изпишат правилно дори имената си. Никой не вижда нищо нередно в това, че чалгата, освен като вид „култура“, се е превърнала и в начин на живот на много българи.

Ние не се уважаваме сами. Оттам и не уважаваме държавата си и бъдещето си. България на три ракии, и чалгата да свири……мечтата на българина!

Елена Гунчева