ПЪЛНО ЩАСТИЕ НЯМА, БАШ МАЙСТОРИ!

За разлика от много хора, които се възмутиха дълбоко от протестите на баш майсторите в строителството срещу „очернянето на доброто им име”, си признавам, че на мен ми стана забавно. Затова и изчаках да попремине първата вълна от емоции по тяхното изпълнение, преди да си кажа и аз.

Скъпи строители, или по-скоро скъпи /в буквалния смисъл/ баш майстори! Пълно щастие няма. Няма как да печелите милиони само от една обществена поръчка, да си оставите дипломите и ръчичките по пътищата на България, като си създавате и бъдещата работа след няколко месеца, да пълните гушите на близките ви политици с огромни „комисионни”, и на всичкото отгоре освен безумните печалби, да искате да имате и добро име и авторитет. Ами няма как да стане, нали разбирате?!?
Мафията поне си е откровена – знае, че е престъпна, знае, че е богата, и единственото, което иска, е хората да се страхуват от нея. Ама вие искате и да ви харесваме. И как да го направим, майстори???

Заради вашите качествени изпълнения, по българските магистрали се пълзи със скорост, подходяща за третокласен път в Европа. Заради вашият професионализъм 20 души /май вече всички ги забравихме, а?/ умряха край Своге, а вие впрегнахте всичките си ресурси медиите и хората да забравят за случая. Вие отказвате независима проверка, защото, видиш ли, понеже сте много хубави и авторитетът ви на строители на български пътища се знае в цял свят, трябва на доверие да приемаме качеството на работата ви. Да, същата, в която сте си оставили ръцете.

Искате доказателства? Ами как да докажа, че вече е ден – просто отваряш очите и гледаш. Други доказателства не са необходими, хората нито са слепи, нито са малоумни, колкото и да се опитвате да ни изкарате такива. Нагледала съм се на асфалт, който се изтрива дори от обувки, положен като варак без качествена основа и отмиващ се от първия дъжд, или нагънат като черноморски вълни – явно за артистичен ефект, защото такава некадърност дори вие не вярвам да проявите. Ремонтите на улици, които стават като във филм на ужасите, а….и санирането, макар и да не е свързано с пътното строителство – спомняте ли си блока на ул. „Менделеев” в Пловдив, на който вятърът отвя цялата ви санирана фасада??? Тепърва ще се виждат резултатите и от това, как и там сте си оставили ръчичките.

Смешни и жалки сте в стремежа да защитите алчността и корупцията си. Навързани сте като свински черва с управляващите, за да може на гърба на народа си да печелите милиони, от които дори сте недоволни. И искате авторитет??? Уважение???? Смешни сте!

Мафията иска добро име! Авторитет и уважение….всеки получава това, което е заслужил. И вие ще го получите.

Елена Гунчева