Първан Симеонов с плашеща прогноза за това, което ще се случи след предсрочните избори

Не е оптимист, че евентуални избори биха могли да произведат нещо различно

Политическият анализатор Първан Симеонов направи плашеща прогноза за това, което ще се случи след предсрочните избори.

Той посочи, че за момента не вървим категорично към тях.

„Главен въпрос е кое ще надделее – дали убедеността на „Продължаваме промяната“ (ПП), че държавата се нуждае от правителство, а не от избори, които могат да произведат по-сложна картина, или това, че ПП е в моментен подем, а това е удобен трамплин за отиване на избори. Всичко зависи от това дали ПП ще избере държавния или партийния интерес“, категоричен е Симеонов.

Според него, ако на евентуалните предсрочни избори активността на избирателите е ниска, то тя ще е ниска сред електоратите, които не са мотивирани.
Не е оптимист обаче, че евентуални избори биха могли да произведат нещо различно. Наясно е с факта, че в политиката са нужни компромиси, а не непримиримост.

След едни нови избори може да има патова ситуация между прогресивно-либералния сектор в лицето на ПП и на „Демократична България“ (ДБ), на БСП също, и между по-балкански сектор като ГЕРБ, ДПС. Тогава ще имаме и по-силен Костадин Костадинов.

Единственият ключ ще бъде евро-атлантизмът. Войната прави така, че стават възможни мнозинства, в които ГЕРБ и ДПС излизат от изолация. Спира да е важно дали са мафия, а става важно, че се кълнат във вярност на Запада“, поясни Симеонов, цитиран от БНР.
Източник: blitz.bg