Първата жена сериен убиец си е правила каквото поиска по време на Римския мир

Римският мир е един от най-спокойните периоди в историята: Римляните решили, че империята им била достатъчно голяма и спрели със забиването на ножове в гърба, за да се фокусират върху по-полезни неща като писането на закони, които използваме и днес. Как иначе Рим е щял да се задържи толкова дълго, ако не е имало закони, които да държат хората като серийните убийци далеч от улиците?

Всъщност, забравете за това. Първата жена сериен убиец в историята (документирана) властвала като луда кралица в продължение на 15 години по време на този период. Казвала се Локуста и кариерата й е доста по-впечатляваща от тази на Ханибал Лектър.

Историята на Локуста започва в средата на първи век, когато била арестувана за отравяне на хора. Щастието обаче й се усмихнало, когато Агрипина решила да отрови император Клавдий. Познайте кой помогнал? Точно така, Локуста, която била помилвана за съдействието си.

И какво сторила тя със свободата си? Година по-късно била арестувана за отравяне на хора. За нейно щастие, новият император Нерон имал нужда от нея за друга работа и Локуста била помилвана отново, за да забърка смъртоносен коктейл за 13-годишния доведен брат на императора. За това, тя била възнаградена с вила и ученици, които й помагали. Точно така, макар да била известна убийца, Локуста получила всичко нужно, за да си открие собствено училище по убийства.

Късметът й обаче се изчерпал, когато Нерон се самоубил и приятелите й нещо оредяли, а репутацията й била като тази на магьосница. Локуста била арестувана и екзекутирана от император Галба през 69г. Как е умряла? Била публично изнасилена до смърт от диво животно (някои казват, че е било жираф), обучено специално за тази цел. На ви римски закони!

Искам Да Знам