ПЪРВИЯТ СЪД СЛЕД ИЗЛИЗАНЕТО ОТ АЗОВСТАЛ. ЗАПОЧНА СЕ

 

Току-що стана известно, че съдът над украинските бойци и военни престъпници ще започне още сега – предаде Телеграм канал Операция #Z. От предалите се в плен украински радикали пръв пред съда ще се яви боецът айдаровецът Денис Мурига , който е обвинен за взривяването на моста в Луганска област през 2019 г., в резултат на което са загинали часови от Народната милиция на ЛНР. Съдът ще се състои на 19 май ( видеото е от вчера ) в 14 ч. точно в Ленинския районен съд на Ростов на Дон.

„Командирът на батальон Восток Александър Ходаковский заяви, че Зеленский няма отношение към предаването на азовци в плен. Това е работа на нашите спецслужби. Излизането от Азовстал и предаването в плен на украинските военнослужещи са резултат от нашата спецоперация. Абсолютно. Това е комбинирана операция – военна и специална. Работата се проведе също и с агентурни средства. Никой от украинска страна не е управлявал и не управлява тези процеси.

Ние докарахме азовци и прочие „другари“ до пълна безизходица и ги принудихме да вдигнат бяло знаме. Така че това не е никаква „евакуация“ – това е позорно предаване в плен. То е аналогично на предаването в плен на немците под Сталинград. Да разсъждавам за тяхната по-натъшна съдба – това не е в моята компетентност. Сега аз бих бил по-полезен в друго направление – практическата реализация на по-нататъшните усилия по унищожение на азовците и прочие формирования на ВСУ. Както реши върховният главнокомандващ – така и ще бъде. Моята позиция е проста – сега да подготвя прехвърлянето на нашето подразделение на друг участък от фронта и да продължим денацификацията.

VTEME 19 май

Превод: Милена Върбанова