Работници бранят фабриките на Миню Стайков с протест, нападнаха митничари

Работници от запечатаните заводи за алкохол на Миню Стайков край Карнобат отново излязоха на протест заради затворените обекти. Те нападнаха екип на митниците, което доведе до намеса на жандармерията.

Униформени охраняват жп линията Бургас – София, която се намира в непосредствена близост до завода и вчера беше блокирана за два часа. С плакати и знамена стоят пред портала на производствената база.

Те обвиняват в лъжа директорът на агенция „Митници“ в Бургас Валери Стефанов, който каза вчера, че има писмена заповед за запечатването на трите фабрики за спиртни напитки на „Винпром Карнобат“. „Заповед има, но тя е само за извършването на проверка“, каза инженер-технологът и директор на един от данъчните складове Танчо Драгиев, цитран от БНР.

Над 300 служители на затворените от агенция „Митници“ фабрики за алкохол се събраха снощи за два часа на централния площад в Карнобат с искане да бъдат запазени работните им места. Близо 10 милиона лева са загубите за двата дни, в които производството е спряно, твърди търговският директор Емил Пилев. „Обричат ни на глад“, заявиха протестиращите:

Според хората митничарите трябва да събират доказателства, което не правят, а заводът е запечатан неоснователно.

Кметът на Карнобат Георги Димитров изрази своите опасения, че ако фабриките за алкохол на Стайков останат затворени, това ще бъде фатално за общината.

„Градът е зависим от този бизнес. Имаме почти нулева безработица, благодарение главно на този работодател”, каза още Димитров, цитиран от бТВ. Заповедта за затварянето на фабриките вече е обжалвана.

Резултат с изображение за Миню Стайков с протест

offnews.bg

loading...