Радев откри предизборната си кампания с „поход за по-справедлива България“

Румен Радев откри предизборната си кампания за втори президентски мандат с „поход за по-справедлива България“. Стартът на надпреварата за „Дондуков” 2 настоящият президент даде от хижа „Алеко” до Черни връх, заедно с вицепрезидента Илияна Йотова и техни симпатизанти.

Походът е планиран специално за днешния Ден за борба с бедността и неравенството и специално от хижа Алеко писателят гражданин на света патриот и любител на природата.

„С г-жа Илияна Йотова избрахме „Алеко”, защото Щастливецът е сред онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост. Един тънък народопсихолог и в същото време адвокат на бедните. Всички знаем тъжната история как Алеко Константинов, който стана жертва на своя герой и затова ние неговите потомци е време да надраснем слабостите на неговия герой време е да поеме към върха там където щастливият намираше щастието… тъй че нагоре към върха ние сме с вас”, обясни Радев.

„Константинов се бореше с тези пороци, с които се борим и ние – корупцията малодушието и предателството. За съжаление над 100 години по късно неговите пътеписи и герои сякаш представят това време днес“, изтъкна вицепрезидентът Илияна Йотова.

Frognews.bg