Радев премести тайно ДАНС в МВР, агентите излизат на бунт

Шефът на вътрешното ведомство Валентин Радев тихомълком е преместил ДАНС под шапката на МВР. Това стана ясно от медийната му изява вчера в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„ДАНС  е структурата в МВР, която се занимава с тези неща“, каза изненадващо министърът по повод черният списък на Турция и включените в него 77 български граждани, уличени в тероризъм. Изказването му накара агентите  от родното ФБР  светкавично да настръхнат. Причината е, че при тази промяна заплатите им ще паднат поне три пъти от сегашните. Дансаджиите, които наброяват над 3 000 души, обмислят да излязат на бунт, ако някой се опита да посегне на  трудовите им възнаграждения.

Извън шегата Валентин Радев за сетен път показа, че няма елементарни познания дори за начина, по който са устроени и функционират службите за сигурност. Големият въпрос, който си задават ченгетата, е как тогава ще се справи с разрешаването на малко по-сложни казуси. Да припомним на г-н Радев, че ДАНС, известна като бившата НСС ,  беше извадена от МВР по времето на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев. Тя мина на директно подчинение на Министерски съвет. В сегашното правителство за родното ФБР  пряко отговаря не кой  да е, а лично премиерът Бойко Борисов.

.

http://frognews.bg

loading...