Радостин Василев: Съществуването на ИТН вече е безсмислено

Не е изненадан, че ПП не успяха да изпълнят проучвателния мандат

Спортният министър в оставка Радостин Василев е категоричен, че съществуването на партия ИТН е безсмислено, след като не е изпълнила обещанията към избирателите си.

В ефира на предаването Събуди се по Нова тв, той припомни, че ИТН е била създадена като партия, която е трябвало да изчегърта модела ГЕРБ и да промени начина на управление на страната. Реално обаче се оказа, че тя прави опити да реанимира този модел. В този ред на мисли, Радостин Василев определи това като предателство спрямо избирателите.

Той е категоричен, че ИТН вече нямат нито цел, нито кауза. След като предадоха основното нещо, за което бяха създадени, съществуването им е безсмислено, подчерта той.

Радостин Василев твърди, че неизпълнения проучвателен мандат, който бе връчен на ПП, за него не е изненада.
Твърди, че още в началото на процеса след напускането на шестимата депутати от ИТН, последвано и от неговото напускане, имал усещането, че ПП няма да успеят в събирането на депутати що се отнася до групата на ИТН.

След напускането им забелязали сериозна капсулация у колегите им, а имало и натиск. Радостин Василев твърди, че депутатите от редиците на ИТН са готови да се лишат от реализацията на собствената си воля в името на това „да останат верни на един фалшив гуру“, заключи Василев.
Източник: vesti.bg