Радулов: Оставка на главния секретар заради гафа на летище София

Трябва да има оставки заради гафа на летище София. Това е извънредно произшествие от много висок ранг. Така бившият главен секретар на МВР Николай Радулов коментира случая на летище София от 20 март, при който 42-ма пътници от пристигащ от Франция самолет са допуснати да влязат в страната, без да бъдат проверени от Гранична полиция.

„Това е много сериозно нарушение и според мен всички тези приказки за наказания, как ще ги уволнят, ще накажат началника на смяната, не са в правилната посока. При такова сериозно нарушение, в момента, в който се занимаваме с европредседателството, според мен някой трябва да поеме професионална отговорност. Това би могло да бъде шефът на Гранична полиция, макар че от Нова година насам имаме издънка след издънка, проблем след проблем в МВР и може би трябва да се замислим дали не е редно професионалното ръководство, т.е. главният секретар да подаде оставка“, коментира експертът.

„Наблюдаваме престъпление след престъпление, като започнем от убийството в началото на годината, където се лансираха противоречиви и безумни версии. На нас не ни трябва професионално ръководство, което лъже – това не са оперативни версии, които биха довели до каквото и да било, това е някаква хронична лъжа, която се излъчва от професионалното ръководство“, заяви Радулов.

.

http://frognews.bg