Радулов: Ситуацията със спрея беше наистина смешна

Ситуацията наистина е смешна. Според мен нямаше никакви основания да се използва този спрей, защото нямаше масови безредици. Законът ясно е разпоредил кога може да се използват сълзотворен газ и такива спрейове. В случая нямаше никаква нужда от това използване на спрей.
,

Това каза в сутрешния блок на БТВ бившият главен секретар на МВР и експерт по сигурността проф. Николай Радулов, който коментира странната ситуация от събота, при която полицаи пръскаха със спрей протестиращи, но вятърът отвя спрея към тях и органите на реда пострадаха.

,

„Полицаите, които охраняваха този протест, явно не са подготвени. Някой явно им е разпоредил да пръскат с този спрей. Интересно е кой е дал тази заповед. Според мен това може да е подготовка на властта спрямо всички, които ще се опитват да протестират.

Употребата на такива вещества трябва да бъде много премерена. Трябва да се вземе под внимание времето – вали ли дъжд, духа ли вятър. Аз не видях полицаите да носят маски, противогази. Това използване на този спрей е много глупаво и некомпетентно. На всички е ясно, че тези полицаи не са обучени за борба с масовите безредици“, категоричен бе Радулов.

.

frognews.bg