Разбирам министър Кацаров, той просто няма друг ход

Разбирам министър Кацаров, той просто няма друг ход. Недоверието към властите не започва от него, а от предишните юнаци, които скъсаха връзката на доверието – като се започне от СЗО, за които отначало това беше грипче, безкритично повтаряно от нашия щаб, след това от безхаберието преминаха към казармена дисциплина – домашния арест и блокадите и след това игрите „пусни – тръгни“ с ваксините.

Вече няма „щаб“, който удобно да поема „вината“ и да пази „Борисов“ от отговорност.

Няма кой да провери данните за загиналите от Ковид, тъй като патоанатомите не казват. Всичко минава за починали от Ковид. Но реалностите на натоварването на системата са такива и министърът трябва да действа. Каквото и да прави няма полезен ход – ако действа, защо действа, ако не действа, защо не действа.

Освен това цяла Европа налага тези зелени сертификати, без идея кога ще спре. Тази колективна „паника“ ражда колективни недоносчета, но Кацаров е най-малкото виновен защото няма как да впише друг тип реакция, която да „стърчи“ от европейската.

Както виждате не получава особена подкрепа нито от служебен премиер, нито от президент.
Накрая ще го жертват.
Имаше ли друг ход? Съмнявам се.

Това за което предупреждавах, обществото е разделено и солидарността изчезна.

От темата ще се възползват маргинали като Възраждане, на които им е лесно да обират недоволството, защото няма да управляват. Ще загубят партиите, които не вземат позиция, от страх да не загубят избиратели.

Абсурд е прекарали заболяването с анти тела, само защото нямат ПиСиАр тест /самият не достатъчно надежден/ да бъдат третирани като рискови, респективно да не получават зелен сертификат.

Не разбирам и защо хора с антитела да нямат такъв сертификат. Изобщо цялата дилема ваксина или свобода е фундаментално погрешна, защото поставя нещата в контекста на заинтересовани от ваксините и писиар тестове фарма бизнес и поставя 80 процента от прекаралите безсимптомно заболяване в групата на рисковите, дори и да имат антитела.

Няма и логично обяснение след като ваксините не пречат на заразяването, как точно зелените сертефикати ще помогнат? Така вместо да се изолират чрез негативна дискриминация само частта, която няма антитела и няма ваксина, се удря на едро.

И логично изпълзяха на припек всякакви политически спекуланти за да търсят политически дивиденти.

На всичко отгоре тези забрани или нов режим трудно ще се контролират, изискват ресурси за контрол и надзор, с които държавата не разполага. Фалшивите сертификати също ще тръгнат. И така се стига до най-лошото съчетание – мерките обявени, недоволните недоволни, неспазващите ги не им пука, спекулантите печелят, здравната система страда и обществото разделено.

За мен е по-логично лидерите на нацията – президент или премиер да се обърнат към нея и да разяснат защо се вземат тези мерки, да се съсредоточат усилията в „чувствителните зони“ източниците на най-много заразени и болни. Фокусиран и целенасочен подход, преди да се прилагат общи забрани.

Съзнавам обаче че е трудно за служебно правителство и служебни министри, които „висят“ без подкрепа на президент и премиер.

Илиан Василев