РАЗМИСЛИ ПО ТЕКУЩИТЕ НОВИНИ….

Орбан и Вучич бяха преизбрани. Техните платформи бяха за националните държави, срещу намеса на държавите им във войната между Русия-САЩ-Украйна. И с това спечелиха доверието на народите си. Информационната война пък не върви много на добре, хората си задават въпроси.

Нивото на обществената дискусия относно кандидатурите за управител на БНБ са дали не е фалшива дипломата за магистър на единия кандидат. Дъно, но съм оптимистка, и още могат.

Правителството е силно загрижено за украинските бежанци и за македонстващите българи в РСМ и тяхното присъединяване към ЕС. Приоритети, така да се каже. Това, че леля Пенка и чичо Гошо не успяват да си платят тока, а леля Пенка готви с олио, което слага с капкомер, не ги вълнува. Не ги вълнува и притесненията на българите какво се случва в строителството, с цените, с туризма и прочие тривиални нещица, но то – правителството, се занимава с по-възвишени цели и подобни не го интересуват.

Гледам снимка от съвет на Четворната коалиция. Нахилени физиономии, а Йорданов игриво показва среден пръст на зрителите. Щастието и безметежността на снимката рязко контрастират с настроенията на народа. Но пък кой ли се интересува от него….

Жълтопаветният умнокрасивитет е в истерия. Призиви за арести, разстрели, тричане, връзване по стълбове и прочие либерални работи, които трябва да се извършат върху противниците им, не учудват вече никого. Освен психиатрите, разбира се. Някои от тях пишат монографии и трудове върху новата болест – либерална тролска истерия.

Американското посолство стъпва внимателно и се чуди как да се разграничи от Петков и Василев и едновременно да ги остави с впечатлението, че ще си получат обещаното, ако свършат обещаното. Коментар как САЩ купуват газ от Русия, на страницата на посолството няма. Или е фалшива новина, или смятат, че това не трябва да ни интересува, важното е, че те ще ни продават газ. Не лош руски газ, а добър американски газ. А знаем, че добрите неща струват скъпо и авансово.

Пореден ден на територията….

Елена Гунчева