РАЗСЛЕДВАНЕ НА ВАЛЯ АХЧИЕВА! КАК СЕ ПОТУЛВА „ЮНИОН ИВКОНИ“ НА ГЕРБ ЕКСДЕПУТАТ, ЗА ДА НЕ БЪДЕ ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА МУ!

В предаването „Открито“ по БНТ Валя Ахчиева направи скандално разследване за това как „Автомобилна администрация“ в продължение на една година по всякакви начини и с безобразни незаконни маньоври се е опитвала да потули отнемането на лиценза на фирма „Юнинон Ивкони“, как е осуетявала издаването на 15 акта за 46 нарушения, въпреки непрекъснатото изискване на Върховна административна прокуратура това да бъде направено.

Фирмата „Юнион ивкони“ е със съсобственик Ивайло Константинов – бивш депутат от ГЕРБ. Именно тази фирма е отговорна за двете зловещи катастрофи, с десетки трупове.

Ахчиева разкри още в предишното си предаване, че „Автомобилна администрация“ е направила 15 акта за 46 нарушения на фирма „Юнион ивкони“ още след първата катастрофа.

Тогава пред камерата гербаджията Ивайло Константинов нагло излъга, че няма такива актове и арогантно изрече: „Дайте да ги видим тия актове…“

Валя Ахчиева обаче прави щокиращо разследване за задкулисието как се опитват да покрият и да спасят от отнемане на лиценз фирмата на гербаджията – „Юнион ивкони“.

Вместо да направи в едномесечен срок наказателни постановления по 15 акта за 46 нарушения на фирмата, „Автомобилна администрация“ проявява нулева ефективност и бездействие по думите на заместник – главния прокурор Ася Петрова.

След първата катастрофа с автобус на „Юнион ивкони“ на 30 октомври 2017 година, е образувано досъдебно производство, което все още се влачи в Ямболската прокуратура.

ВАП обаче се самосезира по медийни публикации и започва прокурорска проверка на фирма „Юнион ивкони“.

От 14 декември 2017 година започва безобразното мотаене, протакане и умишлено бездействие на „Автомобилна администрация“ – първо с неписане на наказателни постановления по 15 акта с 46 нарушения, въпреки едномесечния срок по закон.

ВАП неколкократно изпраща до „Автомобилна администрация“ писма с предложение за отнемане на лиценза на фирмата, но „Автомобилна администрация“ продължава да протака.

Точно в деня на втората катастрофа с автобус на „Юнион ивкони“ през април т.г., уплашени, че отново има трупове, от „Автомобилна администрация“ същият ден най-после написват наказателните постановления – чак след четири месеца!

И отново започва мотаенето, тоя път с пиниз – че не можели да ги връчат на „Юнион ивкони“ – никой не искал да ги получи. И пак се спотайват, въпреки новите писма от прокуратурата.

През юли от „Автомобилна администрация“ отговарят на прокуратурата, че фирмата отказвала да получи пратката с постановленията, а по –късно започват да се оправдават и с … пощенския раздавач!

Служителите отказали да приемат пратката, но как са занели какво има в пликовете за да откажат, откъде са знаели, че вътре има наказателни постановления?!

От ВАП пак пишат писмо, пишат и до министър Ивайло Московски. Не следва нищо. Всички вкупом пазят фирмата на гербаджията с протакане.

Най-после на 15 август т.г. наказателните постановления са били връчени с полиция и то едва след като Валя Ахчиева стартира разследването си.

Гледайте ужасното обяснение, което дават от „Автомобилна администрация“ и меко казано идиотския коментар на началника там – как нямало персонал и как го нямало „момичето“, че да прочете … закона!

Цялото скандално разследване на Валя Ахчиева може да гледате тук:

https://www.bnt.bg/bg/a/zadkulisieto-u-nas-sled-katastrofite-s-avtobusi

Afera.bg

Резултат с изображение за ЮНИОН ИВКОНИ

loading...