Рамадан Аталай направи много мрачна прогноза за енергетиката

Случващото се в този сектор върви към все по-лошо

Депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който е и зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика посочи, че няма никаква чуваемост, свързана с управлението на страната, особено що се отнася до сектор „Енергетика“.

Той посочи в ефира на Българското национално радио, че до момента председателят на КЕВР не е подписвал самостоятелно документи. Причината за това е, че е бил наясно с факта, че в последствие могат да бъдат критикувани, тъй като самият той знаел, че Конституционният съд ще излезе с решение за отзоваването му от това място.

Депутатът подчерта, че решения, в които неговият глас е решаващ, биха могли да бъдат атакувани в съда и съответно да отпаднат.
Той бе категоричен, че е видно, че всяко едно от решенията, свързани с енергетиката, не води до решаване на проблемите. Казано с други думи тези решения просто обслужват интересите на определен кръг от хора, категоричен бе депутатът.

За съжаление прогнозата му не е никак обнадеждаваща. Според него случващото се в енергетиката върви към все по-лошо.
„Идваш на власт с посланието, че няма да правиш нищо незаконно. Конкурси, назначения, закони в парламента са внасят заради конкретен човек“, допълни още Аталай.

В заключение той подчерта, че липсата на управленски опит и разпределянето на държавата като еднолична фирма, води до много тежки резултати за страната, особено в енергийния сектор.
Източник: blitz.bg