Рашков: Офертата на ГЕРБ: „Махнете вътрешния министър, за да ви партнираме“, е безсмислена

Офертата на ГЕРБ: „Махнете министърът на вътрешните работи, за да ви партнираме“, е безсмислена. Никой в парламента не иска да работи с тях. Не възприемам като нещо сериозно изказванията на този артист Тома Биков. Това каза в предаването „Алтернативата“ вътрешният министър Бойко Рашков.

„Главният прокурор на ГЕРБ Иван Гешев манипулира обществото у нас във връзка с престъпността. В момента той твърди, няколко пъти вече го чуваме, че през тази година в нашата страна престъпността се е повишила като процент, което е далеч от истината. Мисля, че в момента Гешев отново по поръчка на бившата управляваща партия ГЕРБ умишлено заблуждава обществото, за да внуши, че обстановката у нас се влошава и престъпността се увеличава. Според справка обаче това съвсем не е така“, коментира още Рашков.

„Не става дума за институционална война между прокуратурата и МВР, а за моето неодобрение на Иван Гешев като главен прокурор – като позиция и поведение. Поведението на този човек въобще не съответства на длъжността главен прокурор. Иначе части от прокуратурата работят много добре с МВР“, добави министърът на вътрешните работи.

Frognews.bg