Рашков: Проверяваме Борисовата спалня, но не като прокуратурата. Получих заплахи – питайте ГЕРБ

Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък, за стигане на крайния резултат. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича градска прокуратура и запуши този път. След като са постигнали целта, един от нашите им служители им е казал, че за това, което са направили, е трябвало някой да понесе отговорност.

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред репортери в Народното събрание по казуса с разследването на финансови злоупотреби при строежа на АМ „Хемус“.

По думите му задържаният за деянието е искал да разкаже какво знае и какво е правил, „от момента, в който получава тези милиони“, каза Рашков и обвини прокуратурата, че стопира разследването, изпълнявайки политическа поръчка.

„Пита се в задачата Прокуратурата иска ли да се разследва аферата „Хемус”, или иска да възпира разследващите полицаи?  Прокуратурата не съдейства да разкрием къде са парите за магистралата, тя ни противодейства“, допълни той.

„Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи – питайте ГЕРБ“, каза още Рашков.

Вътрешният министър отговори и на въпос за спаляната на Борисов. „По отношение на Борисовата спалня, ние извършваме проверка. Ще я извършим не като прокуратурата. Уверявам ви в това“, каза още Бойко Рашков.

Frognews.bg