Рашков: 3,9-те млрд. ще отидат към фирми близки до старата валст, защото старите договори са още активни

„Нека да се задвижи процедура, а не само да слушаме намерения и тогава да се прецени“, това заяви вътрешният министър Бойко Рашков bTV след предложението на Кирил Петков силовият министър да оглави КПКОНПИ.

„Мястото на КПКОНПИ е вакантно“, лаконично отговори Рашков за това дали е готов да поеме поста.

По думите му, ако поеме поста, това няма да доведе до съществена промяна за него.

„Аз не знам този млад човек от къде си ги измисля тези неща, но прави неприятно впечатление смелостта, а не информираността за неща, които той не разбира“, каза той по отношение на думите на Станислав Балабанов за него.

„Реформата в 98% е приключена и е интересно как депутат като него не го знае“, категоричен беше той.

Той определи като невярно твърдението на Балабанов, че трябва да бъдат освободени около 7000 души от МВР и подчерта, че към момента са съкратени около 2000 и тепърва остава това да се случи за около още 2000.

„Няма място да се използва това дали някой има или няма смелост да извърши определени действия“, категоричен беше той.

„Смятам, че има достатъчно доказателства, за да се изправят редица лица пред съда“, каза той по отношение на делото за АМ „Хемус“.

„МРРБ не е направило нито една стъпка, за да сезира български съд дали така наречените ин-хаус договори дали са законосъобразни и ако не са – да бъдат обявени за нищожни договорите, нито една стъпка. И понеже строителният пазар у нас е „завзет“ от тези фирми, които през онзи период са били близки до властта и са получили тези договори и авансово милиони, няма други фирми в момента и единствената възможност е тези близо 4 млрд. да се изсипят отново към тези фирми“, заяви той по отношение на спора с Гроздан Караджов за парите за пътища.

И допълни, че хората нямат никаква гаранция, че действията по време на кабинета на Бойко Борисов няма да се повторят.

По думите му тези 4 млрд. ще отидат към фирмите близки до старата власт, защото старите договори са все още активни.

https://eurocom.bg/