Ревизоро: Държавата е губила по 500 млн.лв. от незаконните фабрики за цигари

Разкритите досега незаконни фабрики за цигари са произвеждали по общо 600 хил. кутии на ден, като така годишно държавата е губила по 500 млн. лева. Това стана ясно думите на депутата и председател на парламентарната комисия за борба с контрабандата Емил Димитров-Ревизоро пред Нова телевизия.

По думите му разкритата през юли фабрика в Карнобат, която вчера специализираната прокуратура обвърза с бизнеса на Миню Стайков, е огромен успех за властите. „Създадена е изключително стройна организация и затова искаме да установим автора“, каза Димитров.

По повод акцията на прокурата, която влезе в офисите на „СИС индустрийс“ – един от най-големите производители на алкохол в страната, депутатът посочи, че от около година в „митницата се говори, че се продава алкохол на цена, по-ниска от себестойността му“. „Когато някой падне и под тази цена, се разбира, че я компенсира по друг начин“, каза Димитров.

Депутатът представи изчисления, според които годишно в държавния бюджет не са влизали 500 млн. лева заради произведените цигари в нелегалните фабрики в Тутракан, Дупница, Калугерово, Горна Оряховица и Сепарева баня. По думите му данните на специализираните органи показват, че във всяка фабрика на ден са правени по 100 хил. кутии, или 600 хил. кутии от всичките разкрити. „Ако са работили 200 дни в годината, загубата за държавата е 500 мнл. лева“, посочи той.

Резултат с изображение за Ревизоро

segabg.com

loading...