Ревизоро: Няма вода и край с туризма на юг от Бургас, виновен е кметът Николов

Министърът в кабинета на ГЕРБ Емил Ревизоро от парламентарната трибуна разтърси страната, като обяви, че най-голяма област в България – Бургас, ще остане без вода от месец май 2021 г., предаде liberta.bg. Причините, които изтъкна той и са свързани само с властимащи лица, са умишлена безстопанственост, престъпни деяния, защитаване и обслужване на частни и корпоративни интереси.

Ревизоро посочи, че е уведомил кмета на Бургас и зам.-председател на управляващата партия ГЕРБ Димитър Николов за предстоящата водна криза, но от негова страна имало пълна пасивност, за това предупреди още преди 3 дена 19 минути. Допълни, че е уведомен и обастния управител на Бургас Вълчо Чолаков, но нищо след това не е последвало и от негова страна.

Бургас ще се превърне във втори Перник заради задаващото се безводие, алармира екоминистърът.

„Освен прочутата Поморийска кал и луга, жителите и гостите, ако имат тогава все още, ще опитат от този момент и неизвестната Камчийска кал. Ще сложим салове в язовира, ще точим вода, ще чистим и ще пращаме на Бургас“, вметна ирончно Димитров.

Той подчерта, че от януари досега МОСВ пише отчети, графици, пращат се информации, проведени са два консултативни съвета по водите. Въпреки това нищо не се е случило до момента.

„Нищо, нула, няма един забит пирон, един метър тръбопровод, един издаден документ“, каза Димитров.

19min.bg