Ренета Инджова: Изповядваме много архаична представа за сигурност и бойно достойнство

„Папа Франциск никога не отива на посещения без да има мисия и да отправя послания. Първото му послание е въпросът с отварянето на вратата на България за мигранти. Това послание идва доста закъсняло“, заяви пред Bulgaria ON AIR служебният премиер в периода 1994-1995 г. Ренета Инджова.

Тя подчерта, че посланията съответстват на природата на католицизма, но би трябвало да влезе осъждане на причинителите на тези процеси. А това не е било казано от папата.

Инджова е на мнение, че смисълът на посланието на папата е насочен към икономическите мигранти. Тя отбеляза, че посещението му има рекламен ефект и международно ехо.

„Ще има още едно послание. Става дума за Северна Македония. Там българската власт има още един проблем – с признаването на македонската църква. Посланието, което се предполага, че ще бъде отправено, е чрез БПЦ и Светия синод да стане одобрението на раждането на новата църква. А нашият премиер да стане първи сред Балканите“, обясни Инджова в „България сутрин“.

„От 5 години пак сме в хибридна война. Дълбоко се съмнявам, че българските политици осъзнават това, което съвременната военна доктрина изисква от тях. Изповядваме много архаична представа за сигурност и бойно достойнство“, посочи бившият служебен премиер.

Резултат с изображение за Ренета Инджова

http://bgonair.bg

loading...