РЕПОРТАЖ ОТ САЩ

Днес премиерът на България Кирил Петков посети САЩ. В „Деня на отворените врати“ той е посетил Белия дом. Президентът на САЩ не е разполагал с девет секунди за среща с Българския премиер, поради което Кирил Петков се е срещнал с хигиенистка на Белия дом. При срещата тя обещала да сподели в семейството си с кого се е срещнала.

Съпровождащата Българската делегация Лена Бориславова е ползвала една от публичните тоалетни във Вашингтон и обещала да приведе и тези в Министерския съвет в такова състояние – Вицепремиерът на Република България обещал да й съдейства и наредил да се тегли заем за целта в размер на 500 млн., този път в долари, защото фирмата-изпълнителка не работела с евро така, както руски газ не може да се търгува с долари.

В музея на восъчните фигури при напускане от САЩ на Премиера на България му позволили да се снима с восъчните фигури на действащия президент Джо Байдън и неговия предшественик Доналд Тръмп. На специален брифинг след снимката Кирил Петков заявил, че е първият български премиер, който е сдобрил двама американски президенти, като успял да седне на една маса с восъчните им фигури и дори е успял да проведе съдържателен разговор наум с тях.

Накрая направи комплимент на американските си восъчни колеги, които „не направили нито един лапсус при разговора си с него“…

От столицата на САЩ предадоха за всички послушните медии в България

Христо Стоянов