Решено! БСП ще разговарят и с ИТН

Ако не успеят да съставят кабинет, отиваме на избори

От БСП съобщиха, че утре (сряда, 20 юли) ще разговарят с ИТН. Срещата е насрочена за 14 ч. в Народното събрание.

На предстоящия разговор ще се обсъди с ИТН съставянето на правителство в рамките на третия проучвателен мандат, разкриват от пресцентъра на партията.

Припомняме, че вчера БСП приеха третия мандат от държавния глава Румен Радев, уверявайки го, че ще направят всичко по силите си за съставяне на кабинет, „който да работи за сигурността и благоденствието на българските граждани“.

По-рано днес те проведоха консултации с представители на ПП. Срещата им стартира малко след 10 ч. в парламента, а в края й и двете страни отбелязаха, че срещата е била успешна. Те са готови да направят компромиси в името на това да бъде съставено правителство. На този етап все още не са обсъждани имена на министри.

Междувременно стана ясно, че от ПП са направили опит да извият ръцете на БСП, поставяйки условието, че ще подкрепят съставянето на кабинет, ако Бойко Рашков оглави КПКОНПИ.

Лидерът на левицата Корнелия Нинова бе категорична, че изготвената от тях управленска програма за кабинет с досегашните им коалиционни партньори, остава отворена за предложения, дори и от ИТН.

В заключение тя посочи, че ще проведат разговори с всички партньори и ако не се получат нещата, отиваме на избори.
Източник: vesti.bg