Решили да колят 5 дни преди резултата от изследването

Свързано изображение

Престъпление е извършено от БАБХ, която първо е решила да коли животни в Странджа,а едва 5 дни по-късно е имало резултати от изследването. Всичко това бе разкрито на място от Корнелия Нинова:“Жителите на с. Шарково направиха жива верига пред полицаите и ветеринарите. Поисках официално документи, на база на които се избиват животни. Беше ми връчена заповед RD11-1245. В нея пише, че решението за изпълнение на комисията е от 4.07.2018, а протоколът за лабораторните резултати е от 9.07.2018 г. Разговарях с главния прокурор Сотир Цацаров. Помолих МВР да оттеглят полицаите, за да не се стига до сблъсъци. Пускаме спешно жалба до Прокуратурата, с която искаме спиране на заповедта за избиване на животните. Тук съм с народните представители от региона и няма да си тръгнем, докато не се изясни истината“.

Арестуваха политик, че брани хора и животни в Странджа

„Рано тази сутрин е бил задържан областният координатор на Възраждане за Бургас Владимир Павлов. Лицата са били цивилни и не са се легитимирали. От 6.30 ч. сутринта се опитвам да се свържа с него, но не отговаря на телефона, очевидно са му го прибрали. Владо организира вчера съпротивата в Шарково срещу избиването на селскостопанския добитък в селото, като днес трябваше да продължи. Същевременно вчера в Пловдив беше задържан и пловдивският ни координатор Ангел Георгиев заради подписката, която провеждаме за национален референдум срещу въвеждането на еврото в България. В края на деня е бил пуснат, но личните му документи са задържани от полицаите напълно незаконно. Както са я подкарали, явно трябва да чакам днес да дойдат да арестуват и мен. Това не ме плаши, няма да ми е за първи път. Друго ме втриса обаче. Вчера, докато нашите съмишленици от Бургас и Ямбол се бориха с полицаите, хора от Шарково са им казвали да се откажат, защото нямало смисъл. Каквото и да ставало, нищо нямало да се промени. По време на цялата подписка пък се сблъскахме с хиляди хора, които ни казваха как от нас нищо не зависи и че тя така или иначе България си умирала и ние нищо не можем да направим, за да я спасим. Обидите и подигравките дори няма да ги спомена – за една част (малка, но креслива и противна) от нашия народ защитата на българския лев всъщност е част от руската хибридна война. На въпроса „ще подкрепите ли лева“ те отговаряха „а вие рубла ли искате“. Не се отчайвам и няма да кажа като Ботев „…и аз съм тръгнал за този народ да умирам…“, но ще отбележа, че сред нас има много мърша за трепане. Много. И под мърша нямам предвид заразени от реална или въображаема болест животни.
Възраждане продължава борбата въпреки всичко! Ние друга държава и друг народ нямаме, така че добри, лоши – ще се борим за това, което имаме!“, написа лидерът на Възраждане Костадин Костадинов.

Резултат с изображение за Корнелия Нинова

http://19min.bg